logo
button homenederlandsespagnolfrancaisenglish
Welkom

Welkom op de webstek van Centro Andino, een groep enthousiaste vrijwilligers die Peru en Paraguay een warm hart toedraagt.


Fiesta Andina 2019

Ook dit jaar organiseert de vzw Centro Andino haar jaarlijkse FIESTA ANDINA. Er zal gedanst worden en er zijn optredens met Latijns-Amerikaanse muziek. Dit solidariteitsfeest gaat door in zaal De Koekoek in Aartselaar op zondag 17 november 2019.

De formule van onze Fiesta werd vorig jaar al veranderd: een schot in de roos! Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 euro, een drankje en een gerechtje zijn inbegrepen. Verder kan u ŗ volontť van culinaire gerechtjes genieten aan kleine prijzen.

We hopen u ook dit jaar een ruime keuze typische gerechtjes te kunnen voorschotelen op onze Fiesta in een Latijns-Amerikaanse sfeer. Aarzel dus niet om ook nu weer in te schrijven. Hier vindt u het verplichte inschrijvingsformulier met alle praktische info. Inschrijving kan tot uiterlijk 10 november 2019.

Wij hopen u ook nu weer te mogen ontmoeten en danken u reeds voor uw aanwezigheid.Spaghettiavond in Bazel

Op vrijdag 22 november 2019 vanaf 17:30 uur bent u van harte welkom op de spaghettiavond georganiseerd door het Sint-Jorisinstituut. In het kader van haar Multiculturele Vormingsdag heeft de school beslist om dit schooljaar samen te werken met Centro Andino. De opbrengst van deze avond gaat naar onze vzw, en meer bepaald naar het nieuwe project van Pa 'I Puku.

Het smulfestijn gaat door in de sporthal van de school, aan de Kruibekestraat 55A in Bazel. Ze bieden ook een vegetarische versie aan, een kindermenu en een heerlijk dessert. Inschrijven is verplicht en kan via www.sintjorisbazel.be, waar u meer informatie vindt over prijzen, keuzemenu's enz., of op het telefoonnummer 03/740.03.30.

Wij bedanken de school dat ze voor Centro Andino heeft gekozen en wensen hen alvast veel succes bij deze actie!Kerstmarkt op de Bist in Wilrijk

Een jaarlijkse traditie: een bezoekje aan de Wilrijkse kerstmarkt op de Bist. Deze gaat door van vrijdag 13 tot zondag 15 december 2019. Kom eens een kijkje nemen in ons gezellige standje en geniet van een overheerlijke gezonde empanada met pittige saus en een glaasje (of meer!) pisco sour! Bovendien verkopen we ook mooie spullen uit de Andes.

De openingsuren zijn als volgt:
Vrijdag 13 december: van 19 tot 22 uur
Zaterdag 14 december: van 13 tot 22 uur
Zondag 15 december: van 13 tot 18 uur


Een eerste Warme Actie voor De Warmste Week

                

Van 18 tot en met 24 december houdt Music For Life weer een grootse inzamelactie tijdens De Warmste Week van Studio Brussel. Ook dit jaar doet Centro Andino mee en de eerste Warme Actie is binnen! Lieve verkoopt namelijk op de kerstmarkt van 13 tot 15 december op de Bist haar eigen originele creaties onder de naam PimPit's. Het is de moeite waard, en misschien vindt u er wel het ideale eindejaarsgeschenk.

Pimpit1PimpitlogoPimpit2

Blijf niet achter en zet zelf ook een actie op voor Centro Andino en zorg zo mee voor wat extra inkomsten voor onze projecten!

Of vraag een plaatje aan: surf naar de site van Studio Brussel en neem alvast een kijkje!


Openingsuren inpaklokaal

Ons inpaklokaal is twee maandagen per maand geopend. Het aanbieden van de materialen kan de de data hierna vermeld en dit van 13u tot 15u.

Deze maandagen zijn
Oktober: 14 en 28
November: 4 en 25
December: alleen 9

Bij vragen en in dringende gevallen kan u steeds contact opnemen met Ludo Van Dyck op het nummer 03/828.26.16.


Rommelmarkten

Het seizoen van de rommelmarkten in 2019 is afgelopen. De laatste werd begin oktober gehouden in ons magazijn in Broechem.

Graag tot vogend jaar op de Dageraadplaats (mei, juni & september), in Broechem (april & oktober) en in Wilrijk (augustus)!

Indien u goederen wil schenken voor deze rommelmarkten, dan kan u die afleveren in ons inpaklokaal. Zie de info hierboven.

Centro Andino ondersteunt de werking van de vzw Children of Lima

                                                        

Op zaterdag 21 september 2019 hield de Belgische organisatie "Children of Lima" haar Fiesta Peruana in Soignies. Centro Andino vzw verleende met alle plezier zijn steun aan deze activiteit ten voordele van hun projecten in de arme sloppenwijken van Lima in Peru!

Op vraag van Children of Lima hebben wij die avond de doeken die wij gebruiken op het podium van onze Fiesta Andina ginds opgesteld om hun podium op te luisteren. Ook stonden wij in voor het maken van de Pisco Sour. Het was een leuke en geslaagde avond.  Wie meer info wil over Children of Lima, kan die vinden op hun website www.childrenoflima.org.


Children of Belgium helpen vrijwillig limoenen snijden en persen voor het maken van de Pisco Sour.Centro Andino en Chiro Sint-Jan Vianney sloegen de handen in elkaar!

Op zaterdag 23 maart 2019 hielden de chirojongens en -meisjes opnieuw een "Retro Night" in zaal Ars aan de Boomsesteenweg 333 in Wilrijk. Het werd een leuke avond waar iedereen van harte welkom was vanaf 21u. Tot in de vroege uurtjes werd er gedanst !

En wij serveerden er onze ondertussen befaamde pisco sour. De opbrengst van de verkoop van deze Latijns-Amerikaanse drank ging uiteraard naar Centro Andino ten voordele van onze projecten.
Dringende oproep

Centro Andino huurt momenteel een uitgebreide garage (45 m≤) onder een industriŽle blok in Wilrijk, waar wij onze tweewekelijkse inpakactiviteiten houden. Al meer dan een jaar zitten we zonder stroom door wanbetaling van onze verhuurder. We zijn dan ook op zoek naar een andere betaalbare locatie, liefst in het centrum van Wilrijk omdat de meeste leveranciers van onze goederen uit Wilrijk komen.

Hebt u een suggestie?

Laat het ons dan weten!In naam van Centro Andino,

De voorzitter

Maurice Demblon