logo
button homenederlandsespagnolfrancaisenglish
Wat doen wij > Behandelen goederen

Vooraleer de ingezamelde goederen ter plaatse komen bij diegenen die er nood aan hebben, leggen ze een hele weg af. Hier volgt het traject in België.


1 Verzamelen en selecteren van goederen

Iedereen kan goederen schenken aan Centro Andino vzw. Deze goederen kunnen van allerlei aard zijn: kleren, didactisch materiaal, computers, speelgoed, schrijfmachines, naaimachines, gereedschap, machines, tot zelfs brandweerwagens, ambulances enz… Deze goederen moeten nog van goede kwaliteit zijn en volledig operationeel. Voor een volledige lijst klik hier.


Hoe werken wij?

Als u kleine hoeveelheden kleding of goederen wilt schenken voor een van onze projecten of onze rommelmarkten, dan kunt u die brengen naar ons sorteercentrum. Dat is gelegen aan de Kernenergiestraat 45, 2610 Wilrijk (achter de vestiging van Brico). De ingang bevindt zich aan de achterkant van het gebouw.

Twee maandagnamiddagen per maand (met uitzondering van feestdagen en de jaarmarkt) zijn er vrijwilligers aanwezig van 13u00 tot 15u00.  De info over de juiste maandagen vindt u op de homepagina.

Grote hoeveelheden en grote stukken kunnen in samenspraak met het bestuur ook worden afgehaald. Specifieke goederen kunnen enkel worden verstuurd na goedkeuring door de contactpersonen in het buitenland zelf. Wij bepalen of bepaalde goederen nuttig zijn voor verkoop of verzending of niet.

Van speciale goederen zoals machines etc. worden eerst foto’s gemaakt. Die worden samen met alle details van de aangeboden goederen verzonden naar onze lokale organisaties in Latijns-Amerika met de vraag of die gebruikt kunnen worden. Als het antwoord positief is, zal Centro Andino vzw het materiaal ontvangen, zo niet kunnen de goederen niet worden aangenomen.

 


2 Verpakken van goederen voor verzending

Kleine toestellen in werkende staat zoals naaimachines, schrijfmachines, computers enz. … worden steeds zorgvuldig ingepakt voor bescherming tijdens het transport op zee. Grote toestellen worden indien nodig gedemonteerd beschermd tegen beschadiging.

Motoren en andere toestellen die brandstof, oliën of andere vloeistoffen bevatten, moeten voor transport worden geledigd. Ook gevaarlijke stoffen zoals zuur in batterijen mogen niet in onze containers.


3 Stockeren van goederen voor verkoop en verzending

De goederen worden pas verscheept als Centro Andino vzw voldoende materiaal heeft bijeengebracht. Tot die tijd worden de goederen opgeslagen in ons magazijn in Broechem. De te verkopen goederen staan er klaar om verkocht te worden op onze rommelmarkten.

Alle dozen en zakken met verpakte goederen worden gewogen, gemeten en genummerd. De inhoud ervan wordt vermeld op de laadpapieren in het Nederlands en het Spaans. Voor de te verkopen goederen geldt een andere regeling. Per categorie zijn er kleuren toegewezen. Zo krijgen dozen met drinkglazen een zwarte markering, dozen met speelgoed een witte, dozen met porselein een groene enz. …